Leziunile de menisc

Menisc genunchi

Menisc genunchi Leziunea de menisc este una dintre cele mai frecvente afecţiuni ale genunchiului. Ea reprezintă ruptura totală sau parţială a meniscului ce apare la o miscare bruscă de rotire sau torsiune a genunchiului, în timp ce greutatea corpului este sprijinită pe piciorul aflat intr-un punct fix.

Articole similare

Cauze Leziunile de menisc apar ca urmare a unor activităţi ce determină răsucirea puternică sau rotirea genunchiului, ca de exemplu în mişcările de pivotare ale acestuia sau la oprirea bruscă urmată de întoarcere. Alte mişcări ce pot cauza leziuni de menisc sunt genuflexiunile joase, miscarea de aşezare în genunchi sau mişcarea de ridicare a unui obiect greu.

 • Doare în cotul mâinii
 • Roboflex si celadrin pret
 • Dureri articulare la umăr ce să bea
 • Ruptura de menisc | bicaz-turism.ro
 • Interventia se efectueaza prin cu ajutorul procedurii de artroscopie a genunchiului, metoda chirurgicala moderna si minim-invaziva ce consta in efectuarea unor mici incizii intra-articulare si inlocuirea ligamentelor rupte fie cu grefe proprii, fie cu grefe artificiale sau preluate de la banca de tesuturi.
 • Artrita artroza articulațiilor decât pentru a trata

La pacienţii vărstnici, cu modificări degenerative la nivelul articulaţiei genunchiului, leziunile se pot produce ca urmare a unui traumatism de intensitate mică sau chiar fără o cauză aparentă.

Factori de risc Persoanele predispuse la leziuni meniscale sunt cele care fac activităţi ce implică pivotare sau rasucirea genunchiului atleţi care fac sporturi de contact, fotbal, tenis, basket etc. Riscul de ruptură meniscală creşte odată cu înaintarea în vârstă.

Simtome Durerea este principalul motiv pentru care un pacient cu leziune de menisc se prezintă la medic. Sediul durerii variază în funcţie de meniscul afectat şi caracteristicile leziunii.

Ruptura de menisc: simptome, cauze, tratament, recuperare

Durerea poate fi agravată de mişcările de răsucire sau rotire ale genunchiului. Poate fi însoţită de: rigiditatea şi umflarea genunchiului; limitarea extensiei genunchiul nu se poate îndrepta complet ; trosnituri intra-articulare; ATENŢIE! Adresaţi-vă medicului dacă genunchiul doare, este umflat sau nu se mai mişcă normal. Netratate leziunile de menisc pot determina: Instabilitatea genunchiului; Incapacitatea de a mişca normal genunchiul; Durere persitentă; Diagnostic Prima etapă în diagnosticul leziunilor de menisc include anamneza discutie despre istoricul medical si simptomele actuale si examenul clinic.

durerile articulare crește în baie

Anamneza va include o serie de întrebari despre traumatism la care pacientul trebuie să raspundă: Când s-a produs traumatismul? Ce faceaţi în acel moment?

antiinflamatoare nesteroidiene pentru tratamentul artrozei

S-a auzit vreun zgomot? Aţi mai avut traumatisme inainte?

Navigare principală

Simptomele au fost continue sau au apărut ocazional? Există anumite mişcări care agravează sau ameliorează durerea? Simţiţi genunchiul blocat când încercaţi să îl mişcaţi?

 1. Optimizarea coordonarii neuromusculare.
 2. Cand apare o ruptura de menisc, este posibil sa auziti un sunet in jurul articulatiei genunchiului.
 3. Fara tratament, partea de menisc rupta se poate deplasa in interiorul articulatiei, iar acest lucru poate duce la blocarea genunchiului.
 4. Boli degenerative ale articulațiilor și coloanei vertebrale este
 5. Diagnostic Doctorul specialist poate pune diagnosticul de ruptura de menisc pe baza examenului fizic si a unor explorari suplimentare.
 6. Punct pentru dureri articulare
 7. Leziunile de menisc
 8. Fără tratament, partea de menisc ruptă se poate deplasa în interiorul articulației, iar acest lucru poate duce la blocarea genunchiului.

Aveţi senzaţie de instabilitate? Leziunile de menisc pot fi indentificate la examenul clinic. Acesta presupune anume manevre clinice care vor fi efectuate de către medic pentru a culege date despre semnele şi simptomele prezente. A doua etapă de diagnostic include testele imagistice: RMN: permite vizualizarea structurilor moi articulare şi este cel mai bună metodă menisc genunchi pentru diagnosticul leziunilor de menisc Radiografia: permite excluderea altor cauze de durere la nivelul genunchiului gonartroză, fracturi, tumori etc.

Cuvinte cheie de căutare

Tratament Medicul va decide iniţierea unui tratament conservator sau chirurgical în funcţie de tipul leziunii, dimensiunea Danabol doare articulațiile, sediul său, starea articulaţiei şi nivelul de activitate al pacientului.

Tratamentul conservator Leziunile de menisc asociate artrozei genunchiului răspund în timp la tratamentul artrozei. De asemenea leziunile mici cu simptomatologie usoara pot fi tratate conservator.

Acesta include: Repaus: Evitarea activităţilor care agravează durerea. Acesta poate fi recomandat şi în cazul în care tratamentul conservator nu reuşeşte să amelioreze simptomatologia pacientului.

Articulațiile bolii Lyme

Acesta se efectuează prin chirurgie artroscopică. Se va intra în genunchi prin două incizii de aproximativ 1 cm fiecare.

Meniu cont utilizator

Printr-una se introduce o cameră care vizualizează articulaţia genunchiului şi transmite imaginile pe un monitor, iar prin cealaltă se introduc instrumente cu care chirurgul va menisc genunchi intervenţia. În funcţie de caracteristicile leziunii chirurgul poate să sutureze să repare meniscul sau să înderparteze fragmentul de menisc afectat. După intervenţia chirurgicală pacientul va putea sa meargă cu ajutorul unei carje de cot. Se vor recomanda exerciţii de recuperare pentru a restabili mobilitatea articulară.