Patogenia condrocalcinozei

Condrocalcinoza articulara. Tot ce trebuie sa stii despre ARTROZA: simptome, cauze, tratament

Condrocalcinoza se referă la o afecţiune articulară care se manifestă prin depunerea pirofosfatului de calciu, de obicei la nivelul articulaţiilor genunchiului.

Tratament Condrocalcinoza - boala de depozitare a pirofosfatului de calciu - este o afectiune reumatologica cu manifestari clinice variate datorate precipitarii pirofosfatului de calciu in tesuturile conjunctive. Este mai cunoscuta sub denumirile alternative care specifica anumite descrieri clinice sau radiografice, desi niciuna nu este sinonima cu boala de depozitare a pirofosfatului de calciu.

Ea este asociată unei disfuncţii metabolice moştenite genetic, care duce la precipitarea acestui compus la nivelul ţesutului conjunctiv. Condrocalcinoza poate afecta mai multe articulaţii, dar debutul se face la una singură, determinând inflamaţie şi durere. Factorii de risc asociaţi condrocalcinozei sunt: hemocromatoza; hipofosfatemia; osteodistofia renală; hiperparatiroidismul; boala Wilson; osteocondrita; hipotiroidism ; hipomagnezemia primară.

tratamentul durerii articulațiilor umărului

Leziunea primară din condrocalcinoză se produce la nivel de condrocit, celulă a ţesutului conjunctiv şi la nivelul condrocalcinoza articulara care înconjoară această celulă. Depozitarea cristalelor de pirofosfat de calciu induce o serie de modificări enzimatice, cu declanşarea inflamaţiei.

O noua solutie la indemana pentru artroza!

Concomitent, au loc ruperi ale fibrelor de colagen. Simptome Principalele simptome ale condrocalcinozei condrocalcinoza articulara tumefacţie articulară; rigiditate articulară cu limitarea mişcărilor; durere articulară; căldură locală şi roşeaţă.

Reumatism Din Dictionar Termeni Orice afeetiune dureroasa, acuta sau de cele mai multe ori - cronica, care stanjeneste buna functionare a aparatului locomotor. Diferite tipuri de reumatism - In exprimarea curenta, dar si in limbajul medical, acest termen acopera boli foarte diverse. Cartilagiul cartilajul condrocalcinoza articulara, o lamela alba, neteda si lucioasa, supla, rezistenta si elastica, este format din celule, condrocite care asigura reinnoirea lui, fibre de colagen si substanta de baza, constituita mai ales din proteoglicani molecule mari spongioase. Unele boli infectioase, tumorale, inflamatorii artrita sau degenerative artozasau bolile osoase ca osteocondrita sau condrocalcinoza provoaca o alterare a cartilajului.

Cea mai frecventă localizare este la nivelul genunchiului. Pot exista însă şi alte localizări cum ar fi: umărul; cotul; glezna; prima articulaţie metacarpofalangiană. Factorul declanşator al condrocalcinozei poate fi o condiţie medicală sau o traumă fizică.

tratamentul medicamentelor pentru dureri articulare

O formă particulară este cea cu agregare familială în care: debutul este precoce, la o vârstă tânără; evoluţia este rapidă şi mai agresivă; prognosticul este rezervat; există mai multe cazuri de condrocalcinoză în familie. Diagnostic susținut prin: 1.

Condrocalcinoza: simptome, diagnostic, tratament Umflaturile in zona genunchiului pot sa apara si datorita unei boli sau unei leziuni aparute la oricare dintre structurile genunchilor si articulatiilor. Aug 19, · Si am intalnit multe astfel de persoane, care au ajuns articulațiile articulațiilor rănit dimineața pragul operatiei la genunchi si la sold.

Examen clinic şi anamneză 2. Examene de laborator: analizele sângelui ce arată un VSH crescut şi o leucocitoză; evaluarea endocrină; dozarea calciului, fosforului, magneziului; examinarea lichidului sinovial.

Condrocalcinoza

Examene imagistice: radiografia articulaţiei incriminate; tomografia computerizată. Tratament Condrocalcinoza beneficiază de mai multe direcţii terapeutice în funcţie de severitatea ei.

boli ale tesutului conjunctiv

Tratamentul medicamentos al condrocalcinozei: se administrează antiinflamatorii nesteroidiene; o variantă ar fi şi colchicina; se pot injecta intraarticular corticosteroizi; introducerea EDTA în tratamentul medicamentos; metotrexatul şi-a dovedit eficacitatea în cazurile severe şi în distrucţia articulară; anakira este o altă opţiune.

Ultrasonografia pulsată are ca efect reducerea durerii. Tratamentul chirurgical: prin artroscopie se realizează debridarea depozitelor de pirofosfat de calciu; este rezervată cazurilor care nu răspund la celelalte metode terapeutice; condroplastia, osteotomia şi reînlocuirea parţială sau totală condrocalcinoza articulara articulaţiei afectate Condrocalcinoza este o afecţiune grea, care duce la dureri articulare importante şi condrocalcinoza articulara imobilizare, cu impact sever asupra întregii activităţi.

Comentarii Email nu va fi publicat : Telefon nu va fi publicat : Comentariu: Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date.

Simptomele condrocalcinozei

Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date? Sunt de acord ca datele mele sa fie stocate Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor Introduceti textul din imagine.