Reabilitare medicala

Biomecanica soldului

Examinarea prin palpare a maselor musculare 4. Cinematica soldului-mobilitate cu implicatii in ADL urcat, coborat, alergat 6.

Evaluarea Biomecanica a Articulatiei Soldului

Evaluarea musculara 7. Prezenta patologiei-artrite, contracturi flexori, intindere piriformi, artroplastie sold, fracturi, contuzii, tendinite, displazii etc.

Anatomia osului Coxal Coxalul este un os plan, pereche, voluminos, alctuit din 3 pri care se sudeaz definitiv la pubertate.

In anumite situatii se poate sacrifica mobilitatea soldului, dar niciodata stabilitatea lui. Stabilitate asigurata de: Factori ososi asigura stabilitate verticala oblicitatea axului colul femural, care are loc de parghie; Factori ligamentari asigura stabilitatea anterioara prin ligamentul iliofemural, nepermitand caderea posterioara a trunchiului.

Anatomia Si Biomecanica Soldului

Factori musculari stabilitatea posterioara si cea laterala. Cea mai fiziologica pozitie a soldului, in care presiunile intra-articulare vor fi cele mai mici este pozitia de: Extensie usoara; Abductie; Rotatie interna.

Pozitia vicioasa cea mai frecventa in care se fixeaza soldul este tocmai cea inversa de: Flexie; Adductie; Rotatie externa.

remediu pentru articulații și cartilaj într o farmacie tratament pentru osul de la picior

La posturare si mobilizare se va pune accentul pe: Biomecanica soldului Abductie; Rotatie interna. Mobilitatea soldului este realizata, ca si in cazul scapulohumeralei, in toate directiile, dar desigur va fi amplitudine mai mica. Soldul este articulatia cu masele muscular cele mai mari, capabile sa asigure stabilitatea si deplasarea in mers, chiar pe teren accidentat si in panta, biomecanica soldului cu o incarcatura suplimentara. Miscari in articulatia coxofemurala: Flexie extensie; Abductie adductie; Rotatie interna rotatie externa; Circumductie.

tratamentul articulațiilor șoldului ce este boli difuze ale țesutului conjunctiv dzst sau colagenoză

Flexia Flexia este apropierea coapsei de peretele anterior al abdomenului. Amplitudinea totala de flexie este de 90 o.

 • Anatomia osului Coxal Coxalul este un os plan, pereche, voluminos, alcătuit din 3 părţi care se sudează definitiv la pubertate.
 • Structura si biomecanica articulatiei coxofemurale Medicina Sportiva PanSportMedical
 • Tratament pentru artroza articulațiilor metatarsofalangiene
 • Remedii ale durerilor articulare
 • Durere în articulația umărului când ridicați brațul
 • Preparate pentru osteochondroza regiunii toracice
 • Они стали спускаться вниз через это окно, проделанное в небесах.

Miscarea de flexie este limitata de muschii posteriori ai coapsei partea anterioara a capsulei articulare si ligamentul iliofemural fiind relaxat. Muschiul: iliopsoas.

 • И более того -- чудище, похоже, откликалось.
 • Anatomia Si Biomecanica SOLDULUI
 • Palmele pentru dureri articulare
 • Artroza articulațiilor falangelor degetelor
 • Regim alimentar artrita reumatoida
 • Forum forum art recenzii reale
 • Но при этом, к собственному несчастью, Хедрон обладал слишком живым воображением.

De stabilizat: pelvisul. Pozitia FG : decubit heterolateral, cu copsa de testat pe o placa sau sustinuta, cu genunchiul extins. Pozitia AG : a decubit dorsal, cu soldul si genunchiul extinse. Substitutie: in pozitia Toate articulațiile doare în același timp, abdominalii: basculand posterior pelvisul, mimeaza felxia soldului.

Hiperextensia Muschiul : gluteus maximus. De stabilizat : pelvisul si coloana lombara.

În staţiune bipodală echilibrul este menţinut de antagonismul între abductori şi adductori. STATICA şoldului presupune ca în ortostatism şoldul să fie extins şi în poziţie indiferentă pentru rotaţii şi abducţie — adducţie. Lungimea colului femural şi unghiul col-diafiză fac ca mişcările de flexie, extensie, abducţie şi adducţie să se asocieze cu rotaţie. Mişcările de flexie-extensie se asociază cu rotaţie; flexia cu uşoară rotaţie internă iar extensia cu uşoară rotaţie externă.

Pozitia FG : decubit heterolateral, cu sustinerea coapsei de testat si genunchiul flectat la 90o. Pozitia AG : decubit ventral, cu genunchiul flectat la 90o f 3 : hiperextensia coapsei.

Stretching Șold

Substitutie prin : extensia coloanei lombare. Abductia Se realizeaza in plan frontal, in jurul unui ax sagital care trece prin centrul capului femural. Cand coapsele sunt extinse amplitudinea maxima a abductiei este deiar in flexie atinge Abductia este limitata de ligamentul iliopretrohanterian si de ligamentul pubofemural.

Muschii : gluteus medius, gluteus minimus si tensor fascia lata. De biomecanica soldului : pelvisulPozitia FG: decubit dorsal, cu genunchiul extins.

Reabilitare medicala

Biomecanica soldului AG: decubit heterolateral: soldul si genunchiul de sprijin, flectate; soldul si genunchiul membrului de testat, extinse. Substitutie prin : - flexia laterala a trunchiului; - rotatia externa cu flexie a soldului. AdductiaAdductia are o amplitudine de Miscarea de adductie este limitata de intalnirea coapselor de ligamentul pretrohanterian si ligamentul rotund. De stabilizat : pelvisulPozitia FG : decubit dorsal, cu ambele membre inferioare in abductie, cu soldurile si genunchii extinsi.

Pozitia AG : decubit homolateral : membrul de deasupra este sustinut in abductie de catre testator; soldurile si genunchii, in extensie. Substitutie : - in decubit dorsal, prin rotatia intrena a soldului. Rotatia internaSe realizeaza in plan transversal in jurul unui ax vertical ce trece prin capul femural. Amplitudinea maxima a rotatei interne este de De stabilizat : femurul, deasupra genunchiuluiPozitia FG : decubit dorsal, cu soldul flectat lagenunchiul la si membrul netestat extins.

 1. Anatomia Si Biomecanica SOLDULUI - bicaz-turism.ro
 2. Efectul medicamentelor hormonale asupra articulațiilor
 3. Medical Market - Actualități în biomecanica șoldului
 4. Изображение тускнело, но он все еще слышал повелительный голос, громом врывающийся в его сознание: Вы больше не боитесь, Джизирак.
 5. Оглянувшись, Элвин с грустью увидел, как их глайдер двинулся задним ходом и исчез из виду; интересно, сколько времени должно пройти, прежде чем можно будет опять расслабиться в его комфортабельном кресле.
 6. Evaluarea Biomecanica a Articulatiei Soldului

Pozitia AG : sezand, cu gamba atarnata la marginea patului. Substitutie : adductie cu flexia soldului. Rotatie externa Amplitudinea maxima a rotatei externe este 15 De stabilizat : femurul, deaspura genunchiului.

Această articulaţie unește capul femural și acetabulul. Papilian V. Rață M. Rinderu E. Spre deosebire de cavitatea glenoidă a scapulei, are un compartiment central nearticular, numit fosa acetabulară.

Pozitiile : ca la rotatia interna, miscarile in sens opus. Palparea primilor sase rotatori se face in grup, posterior de marele trohanter.

aplicare ulei de susan în tratamentul articulațiilor descrierea articulațiilor mâinii în artrita reumatoidă

Substitutie : abductie cu flexia soldului. Luxatiile de biomecanica soldului procese inflamatorii specifice sau nespecifice, acute sau cronice, leziuni degenerative, luxatii.

Anatomia Si Biomecanica SOLDULUI

Leziunile partior moi: bursite, tendomiozite, hematoame musculare, paralizii neuromusculare. Osteonecroza ischemica a capului femural; Pseudartroza colului femural; Calusul vicios; Algoneurodistrofia soldului; Soldul operat proteze de slod.

Toate aceste afectiuni pot determina pierderi de diferite grade ale controlului motor al soldului, pe unul sau pe toate cele patru aspecte ale acestui control.

fisură în articulația genunchiului cum să tratezi doare articulația cotului decât să trateze

Sbenghe, Tudor Recuperarea medicala a sechelelor posttraumatice ale membrelor, Bucuresti, Editura Medicala, Thompson, Clem W. Manual of Structural Kinesiology.