Ábra Comuna Asan Aga

Asana comună

Conținutul

  Istorie[ modificare modificare sursă ] La sfârșitul secolului al XIX-lea, comuna făcea parte din plasa Câlniștea a județului Vlașca și era formată din satele Gostieni, Asan AgaRăsucenii de Jos și Răsucenii de Sus, având în total de locuitori.

  asana comună articulațiile genunchilor și picioarelor doare

  Existau în comună o școală mixtă cu 77 de elevi, patru biserici și trei mori cu aburi. Existau și aici două biserici și o școală mixtă cu 55 de elevi din care 35 feteiar principalul proprietar de pământ era Nicolae Gherassi.

  asana comună artrita purulentă a simptomelor și tratamentului genunchiului

  Înele au trecut la județul Ilfoviar comuna Cucuruzu a fost desființată, satul ei trecând la comuna Răsuceni, comună asana comună la acea dată conținea și satul Carapancea, preluat de la fosta comună Prunaru ; tot atunci, satele Răsucenii de Jos și Răsucenii de Sus au fost comasate, rezultând satul Răsuceni.

  Actualul sat Răsuceni asana comună format din îmbinarea satelor Răsuceni de Sus, denumit astfel datorită poziționării sale în amonte pe cursul râului Câlniștea, și Răsuceni de Jos, situat în aval, pe cursul aceluiași râu.

  asana comună blocarea durerilor de genunchi este

  Cele două vechi sate sunt delimitate de un pod, numit local "Podul de blană", care traversează râul Câlniștea. Comuna Răsuceni este situată la confluența câmpiilor Burnazului cu câmpia Găvanu-Burdea. Tipul de sol prezent cel mai ades în zonă este cernoziomul cambic, cel mai fertil tip de sol din țară. Acesta este negru și format prin depuneri aluvionare, fapt ce îl face foarte fertil.

  asana comună tratamentul articulațiilor cu barberry

  Vegetația întâlnită este cea specifică silvo-stepei, cu etaje forestiere formate din stejar, salcâm și gorun, pâlcurile de pădure alternând cu plante adaptate stepei maci, cicoare, știr, pălamidă, pir, etc.

  Monumente istorice[ modificare modificare sursă ] Șase obiective din comuna Răsuceni sunt incluse în lista monumentelor istorice din județul Giurgiu ca monumente de interes local.

  asana comună boli ale articulatiilor